Artiklar / s /

Mission completed - hoppas vi!

Nu har den lilla tuffa bocken Wiking flyttat vidare till sitt nya hem i Norrtälje. Vi hoppas att han hade det roligt med våra damer och att vi får se killingar till våren. Kanske blir det en maj och juni månad med små överraskningar i hagen, vi håller tummarna. Hej då Wiking, vi kommer att sakna dig!

Getterna i vinterhagen och ny bock på plats

Idag flyttades getterna från Bohusgården till Ekholmsnäs. Efter en yster vallning genom ett snöigt landskap kom de tillbaka till sin fina vinterhage Getholmsnäs. Här kommer de få en spännande tid tillsammans. Dagen till ära anlände också vår nya avelsbock Wiking. Till en början behöver flocken vänja sig vid honom och han hitta sin plats. Vi har god erfarenhet av att det går bra och hälsar honom hjärtligt välkommen med hopp om ett litet gäng killingar till våren.

Getterna tillbaka i hösthagen bakom Bohusgården

Nu är hösthagen iordningsställd och getterna tillbaka i sitt Getopia, hagen där de har rikligt med sly och en fantastisk miljö vid Kyrkvikens strand. Här fortsätter sensommaren med getyoga och vallning fram tills isen lägger sig i viken. Hit hittar ni lättast genom att rikta i er på Bohusgården, Lidingö. Observera att gården är en privat fastighet som inte önskar besökare. Getterna håller till bakom denna intill Kyrkvikens vatten. Följ Lidingöloppsspåret så hittar ni oss!

Getterna på Lidingö igen

Sen ett par veckor är getterna hemma på Lidingö igen. I väntan på iordningställande av höstens hage bakom Bohusgården är de tillfälligt tillbaka i hagen Geteborg i Långängens naturreservat, hagen med den röda ladan mitt emot fågelkärret. För att fira höstterminsstart medverkar vi på Hantverkshusets höstmarknad med två getyogapass, start 10.00 och 11.15 lördagen den 27 augusti . Den dagen finns vi i parken på Vasavägen bakom Hantverkshuset, Lidingö (buss 201 från Ropsten). Skynda dig att boka via bokadirekt.se Se länk:

https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/yogapilates-långängen-lidingö-30581/getyoga-hos-bubböns-loppis-&-marknad-1831160

Getter på plats i Upplands Väsby igen

Äntligen har getterna kommit iväg på sommarkollo igen. Detta är tredje året av samarbete med PRO i Upplands Väsby. För besökare finns möjlighet att träffa getterna på söndagar 11.00-12.30 då hagen hålls öppen för besökare. I år är det som vanligt Odin och gänget, sammanlagt 13 getter, som röjer sly i sommarhagen.

Här kommer yogan fortsätta som det brukar. Se bokning https://www.bokadirekt.se/places/yogapilates-upplands-väsby-35287

Getterna är åter på Lidingö ca 14 augusti, då kommer de till hösthagen vid Bohusgården intill Kyrkvikens strand. För nyblivna medlemmar sker introduktioner endast på Lidingö. Ha en fin semester! 

Nytt medlemssystem

Se hit om du är nyfiken på medlemskap eller nyss fått ett medlemsutskick från oss.

Från och med maj månad har vi ett nytt system för administration och registrering av medlemmar, hantering av medlemsavgifter och nyhetsutskick. Det innebär att vår administration blir mer automatiserad och vi hoppas på så sätt bli mer tillgängliga men också att tidigare medlemmar hittar tillbaka till oss och vill förnya sitt medlemskap. Samtidigt vill vi be alla gamla och nya medlemmar om tålamod under ett övergångsskede.  

Vi har nu många medlemmar, vilket är jättekul! Men det är långt ifrån alla som ännu hittat till vår grupp på Facebook, ”Get2Gether-Medlemmar”. Den sidan är ett aktivt medlemsforum för betalande medlemmar. Där kan du skriva att du önskar introduktion till hagen och läsa om det mesta som händer inom föreningen, aviseringar om kommande vallning och andra aktiviteter i hagen mm. Så se till att klicka "Gå med" där för att inte missa något. 

Tveka inte att höra av dig till medlem@get2gether.nu om du har frågor om medlemsskapet.

Premiär för getyoga 2022 på Bubböns Vårmarknad 7 maj

Premiären för årets getyoga går av stapeln i samarbete med Hantverkshuset och Bubböns vårmarknad. Tre yogapass hålls i tillfällig hage intill marknaden på lördag den 7 maj vid Hantverkshuset, Vasavägen 76-80 på Lidingö. Skynda att boka din plats, ett av tre pass redan fullbokat!

Boka via: https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/yogapilates-geteborg-långängen-30581/getyoga-hos-bubböns-loppis-&-marknad-1831160

PS: Därefter kommer getyogan hållas som vanligt i vår hammahage Geteborg i Långängens naturvårdsområde. Se datum och tider på bokadirekt.se

19 glada getter i sommarhagen Geteborg igen!

I söndags, den 24 april, vallades ett gäng glada getter till sommarhagen i Långängens naturreservat. Färden gick över stock och sten och till slut kom nitton ystra getter fram till den underbara dungen mitt emot fågelkärret. Hagen med den röda ladan, som vi kallar Geteborg, har varit våra getters hem sedan föreningen startade 2016. Detta blir därmed vår sjätte getsommar. I år väntas tyvärr inga nya killingar men de fjolårskillingar som vi har kvar är fortfarande lika busiga och de har givetvis blivit lika keliga som våra övriga getter. Välkommen till hagen säger getgänget!

Dags för nytt medlemsår och välkommen på årsstämma!

Årsmöte Get2Gether 2022  - Tid och plats: 21 april 18-20, Christinaskolan, plan 3. 

Vi kommer här berätta mer om året som varit och våra planer framåt. Vår vision är att skapa en förening med aktiva medlemmar, skapa tillgänglighet till naturen och djuren och en gemenskap som förenas i gemensamma krafter. Vi välkomnar förslag som kan bygga vidare vår verksamhet, kom in med motioner senast den 4/4 via e-post medlem@get2gether.nu. Vi ser fram emot att både gamla och nya medlemmar på vår årliga årsstämma. Du har väl förnyat ditt medlemsskap för 2022? Är du inte ännu medlem? Betala medlemsavgift idag och kom med och utveckla föreningen!

Mer på gång under våren:

Vårfixardagar 9-10 & 23-24 april - tillsammans är vi starkare! Plats: 

Medlemsdagar i Valborg & 1 maj - ta med vänner och familj till hagen! 

Ny getyogasäsong på gång - boka redan nu i appen Bokadirekt! 

Följ med Get2Gether på Lucia-vallning!

Nästa öppna vallning sker den 12 december. Följ med på skogspromenad med getterna, lär dig om vallning och träffa nya vänner. Eller varför inte, ge bort en upplevelse i julklapp i form av ett medlemskap hos oss. Vi garanterar ett äventyr för alla åldrar.

Efteråt bjuder vi på getmys i hagen med pepparkakor och julmust. Klä dig bekvämt efter väder och ta gärna med egen varm dryck. Alla nya och gamla medlemmar är välkomna!

Samling 13.00 vid hagen Getholmsnäs.

Hitta hit:

https://goo.gl/maps/zCnAsrWWaQi4bvsZA

Getterna åter i vinterhagen Getholmsnäs

Nu är getterna åter i vinterhagen vid Ekholmsnäs gård på Lidingö. Glada getter vallades i söndags till sitt vinterviste "Getholmsnäs". Hit hittar ni lättast med bil eller buss 201 från Ropsten eller Lidingö Centrum mot Stockby industriområde och därefter promenad mot Ekhomsnäs gård. Hagen ligger intill Ekholmsnäsvägen strax efter gården.

https://goo.gl/maps/zCnAsrWWaQi4bvsZA

Vi lanserar Get2Gethers webshop!

Från och med idag kan du köpa profilkläder via vår egen nya webbutik. Vi är så glada att detta äntligen blev möjligt och givetvis hoppas att det blir till glädje för alla våra medlemmar och aktiva. Webbutiken hittar ni under fliken "SHOP" här intill.

Detta firar vi lite extra just denna lördag då det är Öppen Hage mellan 12-14.30. Kom gärna förbi med familj och vänner. Vi bjuder på fika och berättar om året som varit. 

Du vet väl att du som ny medlem kan utnyttja erbjudandet att betala in årsavgiften för 2022 redan nu och få tillgång till hagen redan från november och hela nästa år. Välkommen att höra av dig eller få medlemsintroduktion redan imorgon lördag 20 november när vi ses i hagen.

Välkomna!

G2G

Hagen är öppen för besökare igen!

Nu är hagen åter öppen för medlemmar. Välkommen att besöka hagen om du sedan tidigare fått en medlemsintroduktion. Om du inte ännu är medlem och vill bli är du välkommen att betala medlemsavgift och boka en introduktion. Se under flikarna "Bli medlem" eller maila medlem@get2gether.nu.

Förnya medlemskapet redan nu!

Fortsätt att vara en del av vår gemenskap och stötta oss! För oss är ni medlemmar jätteviktiga och därför vill vi erbjuda alla som betalar för nästa års medlemskap redan nu under oktober-december ett medlemskap som gäller hela kalenderåret 2022. Detta gäller både befintliga och nya medlemmar.

Priset är samma som tidigare – 350 kronor per person för ett årsmedlemskap. Eller för familjemedlemskap — 500 kronor per år och familj.

Välkommen till ännu ett år av getkärlek och gemenskap!

Engagera dig med oss!

Du som är medlem idag och vill engagera dig lite mer i föreningslivet är varmt välkommen att delta i getternas dagliga skötsel. Vi söker för närvarande också fler som är intresserade att komma med i våra aktivitetsgrupper.

Skötargruppen behöver alltid förstärkning och om du är nyfiken på hur vallning med getter går till, anmäl dig till Vallningsgruppen. Vi utbildar dig och snart kan du våga ut på promenad med gänget på egen hand! Under året har vi byggt nya, delvis permanenta, hagar utifrån getternas behov.

Arbetet med att underhålla, förbereda hagar och flytta material kräver att vi hjälps åt och vi välkomnar händiga och arbetsvilliga medlemmar att ansluta till Stängselgruppen. Du kan läsa mer om det praktiska arbetet på vår hemsida under fliken “Jobba med oss”. 

Tveka inte att höra av dig om något av ovanstående aktiviteter lockar dig. Vi kan garantera en härlig gemenskap! 

Det är aldrig tråkigt med getter!

Våra egna filmtjärnor och tv-kändisar

Förutom planering av killingar har vi också hunnit med några roliga projekt utöver det vanliga, små statistuppdrag som gett oss en välkommen extrainkomst. En dag var vi iväg till tv4-studion för att medverka i Hellenius Hörna. Missade ni Ruts framträdande tillsammans med Annie Lööf, se del 2 av säsong 13.  

En annan dag agerade getterna statister vid filminspelning. När kommande del av den folkkära filmen Göta Kanal 4 spelades in vid Hustegaholm var Rut med vänner plats igen. Som ni säker minns har även Odin deltagit i musikvideos och tv-reklam. Håll utkik i medierna, ser ni en get så är det antagligen någon av våra!

Har ni ett filmprojekt på gång? Hör av er så berättar vi gärna vad vi kan stå till tjänst med. Våra getter är väldigt sociala och tränade att ledas bland människor. Vi kommer gärna med en offert om vi ser att projektet tar tillvara djurens välbefinnande. 

En sommarsäsong med mycket getbus

Sommarsäsongen kom med mycket jobb men också massor med härligt bus med getterna. I våras föddes hela tolv killingar i hagen och plötsligt hade vi en flock på 27 getter. Vi är glada att vi återigen fått uppleva killingar i hagen och stolta över att flera getter nu blivit sålda till avelsprojekt på andra gårdar. Idag har vi kvar 20 getter och dessa finns nu åter i hagen bakom Bohusgården intill Kyrkvikens strand.  I våras jobbades det febrilt inför killingarnas ankomst, då vi var måna om att få iordning hagen Geteborg vid Långängens naturreservat. Vi är stolta över att våra hagar blivit mer permanenta och därmed mer robusta. Tack vare detta känner vi också större trygghet och vet nu att vi har hagar väl anpassade för alla årstider. Stort tack till alla som hjälpt till med iordningställande av dessa! Killingarna kom och det har varit en spännande tid att se dem födas och utvecklas till de busfrön de blivit. De har verkligen bidragit till så mycket glädje. De är verkligen beviset på att getter är som lyckopiller.  

Fullt ös i hagen och getter till salu!

Köp en get! Vi arbetar febrilt för att hitta lämpliga hem åt killingarna och så länge vi har de flesta kvar har de det bäst i hemmahagen Geteborg där vi har möjlighet att separera bockkillingar från de övriga getterna.

Känner du någon som letar efter avelsgetter eller vill utöka sin verksamhet med en liten getfamilj? Tveka inte att höra av er, våra djur är genbanksanslutna och annons på killingarna finns ute genom Svenska Getavelsförbundet. Det går bra att kontakta oss direkt vid intresse! 

Se kontaktuppgifter till Malin eller Ulrika under fliken Kontakt.

Getterna är åter på Lidingö!

Vi tackar våra samarbetspartners PRO i Upplands Väsby för varmt omhändertagande av våra älsklingar under sommaren. Nu är våra älskade getter tillbaka på Lidingö och hagen Geteborg i Långängens naturreservat. Därmed hittar ni oss på samma ställe som i våras, vid den röda ladan intill fågelkärret.

Getyogan fortsätter som vanligt med bokningsbara pass via bokadirekt.se på onsdagar och lördagar. Skynda att boka!