Jobba med oss

Just nu söker vi dig som vill engagera dig idéellt och vara med och utveckla för förening! Just nu söker vi dig som är särskilt road av praktiskt arbete och kan tänka dig att hjälpa till med driften kring hagarna. Vi behöver även någon som…

Just nu söker vi dig som vill engagera dig idéellt och vara med och utveckla för förening!

Just nu söker vi dig som är särskilt road av praktiskt arbete och kan tänka dig att hjälpa till med driften kring hagarna. Vi behöver även någon som kan stärka styrelsen med kompetens inom administration och/eller ekonomi. Hos oss får du en aktiv och meningsfull fritid!

Våra getter kräver mycket omsorg och säkerhet och vår förening bygger helt på frivilliga krafter och vi är ständigt i behov av medlemmar som kan hjälpa till inom respektive stängsel-, skötar- och vallningsgrupp. Alla som är aktiva i föreningen arbetar ideellt. Vi som engagerat oss ser glädjen i att kunna bidra till ett projekt som främjar biologiska mångfald, tillgänglighet till natur och djur i närheten av storstaden.

Vill du dela denna glädje med oss och hugga i när vi behöver samla gemensamma krafter? Hör av dig så berättar vi mer. Det krävs inga förkunskaper för att delta i arbetet med getterna. Vi utbildar och vägleder dig. Du kan välja att delta lite i allt eller utifrån det som passar dig bäst. Kom och hjälp till, vi garanterar att du aldrig får tråkigt med getter!

Vallningsgruppen

Getterna mår bra av att äta sly och flera gånger i veckan samlas våra aktiva vallare för gemensamma vallningspromenader. Ibland kan vandringen gå runt sjön vid Långängens naturreservat eller så tar vi mindre turer i skogarna i närheten av våra hagar. Att komma ut i naturen på detta sättet är väldigt välgörande. Inte minst är det ett sätt att träffa andra och göra något som avviker från det vanliga i storstadsvardagen. Vi erbjuder även denna aktivitet till deltagare som hittat oss genom FAR - fysisk aktivitet på recept. Som vallare i vår förening kan du göra skillnad för andra människor. Vi lär upp dig, du behöver bara hänga med och känner du att detta är din grej kanske är du snart en av våra rutinerade vallare som kan ta med flocken ut på egen hand. Den känslan är gete-häftig!

Skötargruppen

Getterna behöver enligt Jordbruksverkets regler ha tillsyn en gång varje dag. I vår förening har vi schemalagda skötarpass två gånger om dagen, morgon och kväll. Då ser vi till att de får mat, vatten och övriga omsorger de behöver. Som lön får man en samvaro med de mest sociala och keliga djuren, en stund i hagen är lika välgörande som ett mindfulnesspass. Som skötare kan du välja att ta ansvar för ett fast pass i veckan eller komma en-två gånger i veckan. Vi kommunicerar i huvudsak genom vår facebookgrupp där vi skriver rapporter och rådgör med varandra kring getternas skötsel och mående. Även här erbjuds en gemenskap att möta olika människor som alla samlats för att göra något så tokigt som att ta hand om getter vid sidan om sitt vanliga dagjobb. I denna grupp välkomnar vi gärna dig med erfarenhet från sjukvård och djurvård men även alla andra, gamla som unga! Vi kan garantera att du får många glada stunder i hagen!

Stängselgruppen

Sedan föreningen startade har vi haft samarbete med framför allt Lidingö Stad som låter oss arrendera mark där vi alternerar mellan olika hagar. Det praktiska arbetet kräver en fast hand och ibland flera kloka huvuden som behöver lösa problem som uppstår i det tekniska. Din insats som skulle uppskattas enormt! Vi behöver fler starka gubbar och gummor som kan rycka ut och rulla in en höbal, fylla på vattentanken, köra bort ett släp med höspill, kolla elen eller reparera staket som farit illa. Det finns både möjlighet att ta sig an regelbundna sysslor och dyka upp på större fixarhelger som vi kallar till.

Ledningsgruppen

Föreningens arbete leds av en styrelse som delat upp ansvaret över de ovanstående arbetsgrupperna sinsemellan. Alla i styrelsen är också i högsta grad aktiva i hagen. Men utöver det praktiska arbetet kring djuren sker en hel del administration. Det är allt från kommunikation till medlemmar, registrering och hälsouppföljning av djuren, bokning av yogaaktiviteter, uppdatering i våra sociala medier och inte minst ekonomin att hantera. 

Utöver det har vi många roliga idéer som väntar på att utvecklas då vi ser potential att utöka besöksverksamheten. Därför välkomnar vi dig som skulle vilja bli aktiv i någon av ovanstående gruppers arbete och bidra till att utveckla föreningen. Ditt engagemang skulle göra skillnad!

För att ansluta till någon av arbetsgrupperna hittar respektive ansvarig under fliken"Kontakter".