Jobba med oss

Vi välkomnar dig som vill engagera dig idéellt och utveckla för förening!Vår förening bygger helt på frivilliga krafter och vi är ständigt i behov av medlemmar som kan hjälpa till. Vi som engagerat oss ser glädjen i att kunna bidra till ett…

Vi välkomnar dig som vill engagera dig idéellt och utveckla för förening!

Vår förening bygger helt på frivilliga krafter och vi är ständigt i behov av medlemmar som kan hjälpa till. Vi som engagerat oss ser glädjen i att kunna bidra till ett projekt som främjar biologiska mångfald, tillgänglighet till natur och djur i närheten av storstaden. Genom detta upplever vi också en meningsfull fritid och en härlig gemenskap. Vill du dela denna glädje med oss och hugga i när vi behöver samla gemensamma krafter? Läs mer här nedan om respektive arbetsgrupps uppgifter.

Hör av dig så berättar vi hur du kommer igång. Det krävs inga förkunskaper för att delta i arbetet med getterna, vi utbildar och vägleder dig. Du kan välja att delta lite i allt eller utifrån det som passar dig bäst. Kom och hjälp till, vi garanterar att du aldrig får tråkigt med getter!

Vallningsgruppen

Idag har vi en handfull aktiva vallare och behöver bli fler. Getterna mår bra av att äta sly och flera gånger i veckan samlas våra aktiva vallare för gemensamma vallningspromenader. Ibland kan vandringen gå runt sjön vid Långängens naturreservat eller så tar vi mindre turer i skogarna i närheten av våra hagar. Att komma ut i naturen på detta sättet är väldigt välgörande. Inte minst är det ett sätt att träffa andra och göra något som avviker från det vanliga i storstadsvardagen. Som vallare i vår förening kan du skapa dig en meningsfull fritidsaktivitet göra skillnad för våra getter och andra människor. Vi lär upp dig, du behöver bara hänga med och känner du att detta är din grej kanske är du snart en av våra rutinerade vallare som kan ta med flocken ut på egen hand. Den känslan är getehäftig!

Skötargruppen

Getterna behöver enligt Jordbruksverkets regler ha tillsyn en gång varje dag. I vår förening har vi schemalagda skötarpass två gånger om dagen, morgon och kväll. Då ser vi till att de får mat, vatten och övriga omsorger de behöver. Som lön får man en samvaro med de mest sociala och keliga djuren, en stund i hagen är lika välgörande som ett mindfulnesspass. Som skötare kan du välja att ta ansvar för ett fast pass i veckan eller några gånger i månaden, när det passar dig. Vi kommunicerar i huvudsak genom vår facebookgrupp där vi skriver rapporter och rådgör med varandra kring getternas skötsel, mående och om något behöver fixas i hagen. Även här erbjuds en gemenskap att möta olika människor som alla samlats för att göra något så tokigt som att ta hand om getter vid sidan om sitt vanliga dagjobb. I denna grupp välkomnar vi alla, gamla som unga! Vi kan garantera att du får många glada stunder i hagen!

Stängselgruppen

Sedan föreningen startade har vi haft samarbete med framför allt Lidingö Stad som låter oss arrendera mark där vi alternerar mellan olika hagar. Det praktiska arbetet kräver en fast hand och ibland flera kloka huvuden som behöver lösa problem som uppstår i det tekniska. Din insats skulle uppskattas enormt! Vi behöver fler starka gubbar och gummor som kan rycka ut och rulla in en höbal, fylla på vattentanken, köra bort ett släp med höspill, kolla elen eller reparera staket som farit illa. Det finns både möjlighet att rycka ut vid behov eller ta ansvar för logistiken vid våra större fixarhelger.

Ledningsgruppen - styrelsen har en vakant plats för kunnig inom ekonomi mm.

Föreningens arbete leds av en styrelse som delat upp ansvaret över de ovanstående arbetsgrupperna sinsemellan. Alla i styrelsen är också i högsta grad aktiva i hagen. Men utöver det praktiska arbetet kring djuren krävs en hel del administration. Det är allt från kommunikation ut till medlemmar, registrering och hälsouppföljning av djuren, bokning av yogaaktiviteter, uppdatering i våra sociala medier och inte minst ekonomin att hantera. 

Utöver det har vi många roliga idéer som väntar på att utvecklas då vi ser potential att exempelvis utöka besöksverksamheten. Därför välkomnar vi dig som skulle vilja bli aktiv och bidra till att utveckla föreningen. Ditt engagemang skulle göra skillnad!

För att ansluta till någon av arbetsgrupperna hittar ni respektive ansvarig under fliken"Kontakter".