Jobba med oss

Alla som är aktiva i föreningen arbetar ideellt. Vi som engagerat oss ser glädjen i att kunna bidra till ett projekt som främjar biologiska mångfald, tillgänglighet till natur och djur i utkanten av storstaden och dessutom så mycket glädje när…

Alla som är aktiva i föreningen arbetar ideellt. Vi som engagerat oss ser glädjen i att kunna bidra till ett projekt som främjar biologiska mångfald, tillgänglighet till natur och djur i utkanten av storstaden och dessutom så mycket glädje när människor och djur möts.

Vill du dela denna glädje med oss och hugga i när vi behöver samla gemensamma krafter? Hör av dig så berättar vi mer. Det krävs inga förkunskaper för att delta i arbetet med getterna. Vi utbildar och vägleder dig. Just nu gör de flesta det mesta men arbetet delas upp i ansvarsområden utifrån det som passar dig bäst. Kom och hjälp till och vi garanterar att du aldrig får tråkigt med getter!

Just nu välkomnar vi särskilt dig som är intresserad av att gå med i följande aktivitetsgrupper:

Vallningsgruppen

Getterna mår bra av att äta sly och flera gånger i veckan samlas våra aktiva vallare för gemensamma vallningspromenader. Ibland kan vandringen gå runt sjön vid Långängens naturreservat, utmed kraftledningsgatorna eller så tar vi mindre turer i skogarna i närheten av våra hagar. Att komma ut i naturen på detta sättet är väldigt välgörande. Inte minst är det ett sätt att träffa andra och göra något som avviker från det vanliga i storstadsvardagen. Vi erbjuder även denna aktivitet till deltagare som hittat oss genom FAR - fysisk aktivitet på recept. Som vallare i vår förening kan du göra skillnad för andra människor. Vi lär upp dig, du behöver bara hänga med och känner du att detta är din grej kanske är du snart en av våra rutinerade vallare som kan ta med flocken ut på egen hand. Den känslan är gete-häftig!

Skötargruppen

Getterna behöver enligt Jordbruksverkets regler ha tillsyn en gång varje dag. I vår förening har vi schemalagda skötarpass två gånger om dagen, morgon och kväll. Då ser vi till att de får mat, vatten och övriga omsorger de behöver. Som lön får man en samvaro med de mest sociala och keliga djuren, en stund i hagen är lika välgörande som ett mindfulnesspass. Som skötare kan du välja att ta ansvar för ett fast pass i veckan eller komma en-två gånger i månaden när det passar dig. Vi kommunicerar i huvudsak genom vår facebookgrupp där vi skriver rapporter och rådgör med varandra kring getternas skötsel och mående. Även här finns alltså en möjlighet som erbjuder gemenskap att möta olika människor som alla samlats för att göra något så tokigt som att ta hand om getter vid sidan om sitt vanliga dagjobb. I denna grupp välkomnar vi gärna dig med erfarenhet från sjukvård och djurvård men även alla andra är välkomna, gamla som unga! Vi är tacksamma för all hjälp och kan garantera att du får många glada stunder i hagen!

Stängselgruppen

Sedan föreningen startade har vi haft samarbete med framför allt Lidingö Stad som låter oss arrendera mark där vi alternerar mellan olika hagar. Till en början flyttade vi getterna utefter kraftledningsgatorna vilket krävde ständig omstänglsing och flytt av redskap och vattentankar mm. Idag alternerar vi mellan tre fasta hagar och tar däremellan ut getterna på vallning istället. Det praktiska arbetet kräver en fast hand och ibland flera kloka huvuden som behöver lösa problem som uppstår i det tekniska. Din insats som skulle uppskattas enormt! Vi behöver fler starka gubbar och gummor som kan rycka ut och rulla in en höbal, fylla på vattentanken, köra bort ett släp med höspill, kolla elen eller reparera staket som farit illa. Det finns både möjlighet att ta sig an regelbundna sysslor och dyka upp på större fixarhelger som vi kallar till. 

Ledningsgruppen

Föreningens arbete leds av en styrelse som delat upp ansvaret över de ovanstående arbetsområdena sinsemellan. Alla i styrelsen är också i högsta grad aktiva i hagen. Men utöver det praktiska arbetet kring djuren sker en hel del administration. Det är allt från kommunikation till medlemmar, registrering och hälsouppföljning av djuren, bokning av event och yogaaktiviteter, uppdatering i våra sociala medier och inte minst ekonomin att hantera. Vi har därutöver många roliga idéer som väntar på att utvecklas då vi ser potential att utöka både besöksverksamheten och arbetet med aktiviteter mot unga och vuxna som skulle må bra att komma ut mer i samspel med djuren. Därför välkomnar vi dig som skulle vilja komma med och leda någon av ovanstående aktivitetsgruppers arbete och avlasta oss som redan gör mycket. Ditt engagemang skulle göra skillnad!