Världspremiär- Luciatåg med getter

Foto: Sofi LandströmEtt stort luciatåg med getter, facklor, magisk kulning, glögg och lussebullar. Årets ovanligaste Luciatåg genomfördes på Lidingö i fredag den 13 december och lockade ut många glada luciafirande.

Foto…

Världspremiär- Luciatåg med getter

Foto: Sofi Landström

Ett stort luciatåg med getter, facklor, magisk kulning, glögg och lussebullar. Årets ovanligaste Luciatåg genomfördes på Lidingö i fredag den 13 december och lockade ut många glada luciafirande.

Foto: Andreas Lindberg

Vad får ett hundratal personer att hitta ut på en Lidingöäng en blöt och mörk decemberkväll? Ett luciatåg med getter så klart! När 39 getter i full luciamundering och getskötare med facklor går i ett luciatåg till magisk kulning är det något alldeles extra. Getterna skötte sig exemplariskt och åt inte upp vare sig glitter eller bjällror. Framförallt skapade vår riksspelman Maria Hulthén Birkeland med sin kulning en fantastisk inramning till världens första luciatåg med getter säger Henrik Pontén, ordförande i Get2gether. Luciafirande är ett led i att göra Lidingö vackrare och roligare med getter. Årets julklapp är ett medlemskap i Get2gether. Läs mer om hur du gör här.