En sommarsäsong med mycket getbus

Sommarsäsongen kom med mycket jobb men också massor med härligt bus med getterna. I våras föddes hela tolv killingar i hagen och plötsligt hade vi en flock på 27 getter. Vi är glada att vi återigen fått uppleva killingar i hagen och stolta…

En sommarsäsong med mycket getbus

Sommarsäsongen kom med mycket jobb men också massor med härligt bus med getterna. I våras föddes hela tolv killingar i hagen och plötsligt hade vi en flock på 27 getter. Vi är glada att vi återigen fått uppleva killingar i hagen och stolta över att flera getter nu blivit sålda till avelsprojekt på andra gårdar. Idag har vi kvar 20 getter och dessa finns nu åter i hagen bakom Bohusgården intill Kyrkvikens strand.  I våras jobbades det febrilt inför killingarnas ankomst, då vi var måna om att få iordning hagen Geteborg vid Långängens naturreservat. Vi är stolta över att våra hagar blivit mer permanenta och därmed mer robusta. Tack vare detta känner vi också större trygghet och vet nu att vi har hagar väl anpassade för alla årstider. Stort tack till alla som hjälpt till med iordningställande av dessa! Killingarna kom och det har varit en spännande tid att se dem födas och utvecklas till de busfrön de blivit. De har verkligen bidragit till så mycket glädje. De är verkligen beviset på att getter är som lyckopiller.