Killinglycka igen - nu 20 getter i hagen!

Till allas förvåning fortsätter killinglyckan i hagen. Lilla bocken Wiking, kort i rocken som han var, kämpade så att komma till hos damerna i vintras. Men han visade sig vara en riktig frögurka. Trots våra tvivel har nu fem av sex damer nedkommit…

Killinglycka igen - nu 20 getter i hagen!

Till allas förvåning fortsätter killinglyckan i hagen. Lilla bocken Wiking, kort i rocken som han var, kämpade så att komma till hos damerna i vintras. Men han visade sig vara en riktig frögurka. Trots våra tvivel har nu fem av sex damer nedkommit med killingar och av dessa har fyra fått tvillingar. Intressant är även att det förefaller som att damerna fött, och därmed betäckts, i rangordning. Det vill säga att den med lägst rang bestegs först och födde först osv. Självklart har vi inget bevis för teorin men det är ändå en intressant reflektion.

Idag den 30 maj, kom det senaste tillskottet, Humla födde tvillingar. Det blev en get- och en bockkilling. Den enda som inte killat ännu är Ruth som även för två år sedan överraskade oss med sin sena tvillingfödsel i juni, långt efter de andra. Hur det kommer att sluta i år vet vi inte men du som är medlem har möjlighet att delta i vår vadslagning i medlemsgruppen på Facebook. Tror du att Ruth är dräktig eller inte? Vad kommer slutsiffran bli 20, 21 eller 22? Om Ruth skulle föda trillingar kan även siffran 23 vara möjlig.